Påminnelser

Fristående WeLib: Påminnelser kan skickas manuellt eller automatiskt.

WeLib Sök: Påminnelser hanteras i bibliotekssystemet.

Påminnelser i fristående WeLib

Notera:
Om du gör förändringar i t ex antal dagar för någon av påminnelserna, så börjar de nya inställningarna att gälla först för de böcker som lånas ut efter ändringarna.

Ställa in automatiska påminnelser

När alla inställningar nedan är gjorda, kommer WeLib att skicka ut påminnelser varje natt, per automatik. Maximalt tre påminnelser skickas.

1. Välj Biblioteket/Administrera biblioteket/Påminnelser.
  2. Välj skola, e-post som meddelande ska skickas från, meddelande som ska skickas samt efter vilket antal dagar (intervall) som påminnelserna ska skickas.
  3. Skriv in ett meddelande. Du kan skriva in valfri text, och om du vill, använda variabler inom klamrar för att automatiskt fylla i användarens namn och exemplarets titel. Meddelandet kan t ex se ut så här:
    Hej {name}.
    Din bok, {title}, är försenad. Vänligen återlämna till biblioteket.
    /Biblioteket

För överblick över skickade påminnelser, välj Biblioteket/Lån/Påminnelser.

Skicka påminnelse manuellt

Skapa ett ärende i supportportalen customer.hornbill.com/axiell för att aktivera denna funktion.

1. Välj Biblioteket/Lån/Skicka påminnelse.
Användare som är inloggade i WeLib får en notis i WeLib (brevet högt uppe till höger) om det försenade lånet. Om användaren inte är inloggad så får de e-post om detta, förutsatt att e-postadressen finns inlagd i WeLib.